« Terug

Expertisecentrum EMB als brug tussen wetenschap en praktijk

Expertisecentrum EMB als brug tussen wetenschap en praktijk

Bij Expertisecentrum EMB is wetenschappelijke kennis en expertise over de ondersteuning aan mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (EMB) samengebracht onder één dak. Deze kennis is nu toegankelijk voor iedereen die hier interesse in heeft. Expertisecentrum EMB is een samenwerking tussen de 's Heeren Loo Zorggroep en de Rijksuniversiteit Groningen basiseenheid orthopedagogiek.

Tijdens het congres EMB Today op 2 juni hebben we het Expertisecentrum EMB gelanceerd. Met dit congres brachten we samen met de Rijksuniversiteit Groningen wetenschap en praktijk bij elkaar.

Wetenschappelijke kennis in dienst van de praktijk

Wij stellen onze kennis beschikbaar. Voor ouders, die vragen hebben over methoden en ondersteuningsmogelijkheden. En voor professionals, die training willen en op zoek zijn naar de laatste wetenschappelijke kennis. Het Expertisecentrum EMB richt zich op training, consultatie en ontwikkeling en toepassing van wetenschappelijke kennis. Carla Vlaskamp, emeritus hoogleraar Orthopedagogiek: "het Expertisecentrum EMB is een knooppunt waar wetenschappelijke kennis, praktijkkennis en vooral ook de kennis van de familie samen wordt gebracht. Nu we dit op een goede manier vormgeven, zetten we een hele grote stap voorwaarts."

Meer informatie

Op de website van Expertisecentrum EMB vindt u meer informatie. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen via 0800 - 3 555 555 of [email protected].