Samenwerking met ouders van kinderen en volwassenen met EMB

De tijd dat de rol van ouders stopte bij de poort van de instelling ligt gelukkig ver achter ons. Ouders van kinderen met ernstige meervoudige beperkingen zijn nu dichtbij en betrokken. Zij hebben jarenlang intensief voor hun kind gezorgd en kennen het dus beter dan wie ook. Daarmee zijn ouders een belangrijke informatiebron en samenwerkingspartner voor professionals. 


“Toen mijn zoon uit huis ging, zeiden ze tegen me: ‘je moet loslaten’. Maar waarom? Ik laat mijn andere kinderen ook niet los als ze het huis uitgaan. Als ouder ken je hem het beste. Het gaat niet om loslaten, het gaat om zorg delen. Gedeelde zorg, noem ik het.”

Wat we gaan doen

We gaan uitgebreid in op de samenwerking tussen ouders en professionals en welke factoren daarbij een rol spelen. We onderzoeken wat ouders belangrijk vinden in de samenwerking en wanneer je kunt spreken van goede samenwerking. We besteden aandacht aan de manier waarop je samenwerking met ouders in kaart kunt brengen. We verdiepen ons in de uitkomsten van ons onderzoek. Je kunt eigen casuïstiek inbrengen die we vervolgens bespreken.

Wat het oplevert

  • Je weet wat ouders van kinderen en volwassenen met EMB belangrijk vinden in de samenwerking.
  • Je hebt kennis over de factoren die van belang zijn in de samenwerking met ouders van kinderen en volwassenen met EMB.
  • Je bent op de hoogte van de laatste inzichten en ontwikkelingen.

Voor wie

Begeleiders en therapeuten van mensen met ernstige meervoudige beperkingen. Het maximum aantal deelnemers is 10. Medewerkers van ’s Heeren Loo kunnen zich ook via 'Mijn Leeromgeving' aanmelden.

Door wie

Suzanne Jansen, psycholoog en onderzoeker.

Waar

Nog te bepalen.

Wanneer

Nog te bepalen.

Kosten

€ 245 inclusief BTW, lunch en certificaat.

Studiebelasting

Een trainingsdag van circa 6 uur.

Bekijk ook:

____________________________________________
Aanmeldformulier
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.