Trainingsaanbod

Wij bieden verschillende trainingen aan. Op deze pagina vind je het aanbod. We kunnen ook een training op maat verzorgen. Onze trainingen hebben altijd als doel wetenschappelijke kennis op het gebied van de ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met EMB toegankelijk en toepasbaar te maken voor de praktijk.

De trainingen die wij aanbieden, zijn erop gericht de meest recente kennis op een aansprekende manier voor het voetlicht te brengen. Eigen casuïstiek is altijd de kern van de training. En wij zorgen voor bruikbare handvatten, zodat je het geleerde meteen in de praktijk kunnen toepassen. De trainingen worden uitsluitend gegeven door trainers die gespecialiseerd zijn in de ondersteuning van mensen met ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. Tijdens de training kunnen we aan deelnemers vragen om vragenlijsten in te vullen. Deze gegevens worden anoniem gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Bijvoorbeeld om te kijken of de vragenlijsten meten wat ze moeten meten, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn.

Actueel trainingsaanbod
 

 • 18 december 2017 en 26 maart 2018 - Pijn bij mensen met EMB
  Je krijgt kennis over pijn bij mensen met een verstandelijke beperking in het algemeen en bij mensen met EMB in het bijzonder en leert aan de hand van vragenlijsten pijn te signaleren bij mensen met EMB. Een training voor begeleiders, therapeuten, gedragswetenschappers en ouders.
  Locatie 18 december: Publieksboerderij 'De Proosij' Proosdijweg 37-41 in Ede.
  Locatie 26 maart: De Schakel, Oranjelaan 10 in Nijkerk.

 • 6 maart 2018 – Gedragsproblemen bij kinderen en volwassenen met EMB
  Training voor begeleiders en therapeuten. We bespreken de uitkomsten van onderzoek naar gedragsproblemen aan de hand van (eigen) casuïstiek. In de training leer je werken met de Lijst gedragsproblemen-EMB.
  Locatie: Berkenweg 11 in Amersfoort (op 5 min. lopen van NS Station).

 • 17 april 2018 - Sociale netwerken bij mensen met EMB
  Je krijgt kennis over sociale netwerken van mensen met EMB en leert deze aan de hand van werkbladen in kaart te brengen. Ook krijg je concrete handvatten om sociale netwerken van mensen met EMB te vergroten. Een training voor begeleiders, therapeuten, gedragswetenschappers en ouders.
  Locatie: De Schakel, Oranjelaan 10 in Nijkerk.

 • 23 maart 2018 - Samenwerking met ouders
  Aan de hand van casuïstiek wordt besproken wat een goede samenwerking is tussen ouders en professionals. Daarnaast besteden we aandacht aan de wijze waarop je samenwerking met ouders in kaart zou kunnen brengen. Een training voor begeleiders en therapeuten.
  Locatie: Berkenweg 11 in Amersfoort (op 5 min. lopen van NS Station).

____________________________________________
Aanmeldformulier
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.